/

Examen chlamidya

Examen Chlamidya

Examen Chlamidya :

Cand este recomandat testul de Chlamidya?

Clamidioza este o infectie determinata de o bacterie numita Chlamydia trachomatis, modul de transmitere este prin contact sexual cu un partener infectat. Infectia poate fi prezenta chiar si in absenta simptomelor.

Simptomele ce  recomanda testarea chlamidyei sunt cervicita, disurie, secretie muco-purulenta, sangerari vaginale anormale precum contacte cu diferiti parteneri sexuali.

Perioada de timp dintre infectare si debutul simptomelor, numita perioada de incubatie, poate fi de la zile pana la luni de zile, simptomele debuteaza de obicei dupa 1-3 saptamani de la contactul sexual infectant.

Conditii de recoltare

Inainte de a se  prezenta la medic pentru efectuarea examenului de secretie vaginala este recomandat cu minim 24h inainte pacienta sa nu administreze medicatie intravaginala sau metode contraceptive locale, sa nu efectueze dusuri vaginale sau intretina relatii sexuale pentru a nu influenta tezultatul testului.

Cum se recolteaza?

Pacientei aflata in pozitie ginecologica i se distanteza peretii vaginului folosind valve sau specul vaginal, se introduce un tampon  in endocol si se roteste.