/

Examen mycoplasma si ureaplasma

Examen mycoplasma si ureaplasma

Examen mycoplasma si ureaplasma :

Cand este recomandat testul de Mycolplasma si Ureaplasma?

Simptomele caracteristice infectie cu mycoplasma si/sau ureaplasma  cele mai frecvente sunt necesitatea urgenta de a urina, disconfortul si senzatia de arsuri la urinare, modificari ale secretiei vaginale respectiv uretrale, dureri pelvine (in boala inflamatorie pelvina), durere sau disconfort la contact sexual  si dureri in zona renala. 
Mycoplasma hominis determina boala inflamatorie pelvina si sterilitate feminina in asociere cu alti agenti infectiosi. Ureaplasma urealyticum determina uretrite litiaza urinara la ambele sexe si infectii urinare la femei.

Conditii de recoltare

Inainte de a se  prezenta la medic pentru efectuarea examenului de secretie vaginala este recomanadat cu minim 24 h inainte pacienta sa  nu administreze medicatie intravaginala sau metode contraceptive locale,sa nu efectueze dusuri vaginale sau intretina relatii sexuale pentru a nu influenta tezultatul testului.

Cum se recolteaza?

Pacientei  aflata in pozitie ginecologica i se distanteza peretii vaginului folosind valve sau specul vaginal  ,se introduce un tampon  in endocol si se roteste,apoi tamponul este introdus in recipientul special destinat testarii.